Ana içeriğe atla

Şükufe

    Sizi kedimle tanıştırmak istiyorum ilk önce sonra işlerimle yeni işlerimle yarımlar, tamamlananlar, yeni başlananlar, bloguma yazmadığım bunca zaman yaptıklarımı anlatırken sıkılmayın diye...




Yazmadığım bu zaman zarfında pek çok şey oldu. En son ne zaman yazdım ben bile hatırlamıyorum. 
Bir kayıp yaşadık; beklenmedik, ani, umulmadık biz zamanda ve şekilde... 8 ay olmuş babam vefat edeli, akıl alır gibi değil.

Taşındım, ev değiştirdim. Mayıs ayının bir çarşamba günü eşyalarım taşındı perşembe günü yeni evimizde bir kedimiz oldu. Minyatürlere tabi ki devam kurs öğretmenliğine başladım, üç aylık bir ders verme sürecünden sonra bu işi daha profesyonel bir şekilde yapmam gerektiğine karar vererek üniversite sınavına girdim ve şimdi bir öğrenciyim. Yıllar sonra tekrar. Geleneksel El Sanatlarına Diplomalı bir şahıs olarak devam etmek en iyisi olacak. 

Bir taraftan annemin yalnızlık dönemine alışma süreci, bir taraftan yeni açtığımız ofisimizin koşuşturması, diğer tarafta okul günleri, bir başka tarafta evime vakit ayırma(ayıramama) sıkıntılarım, kendim, eşim, ev, okul, iş, annem, kayınvalidem, ah bir de kedimiz. Hastane maratonları da cabası. 

Çok yoğun geçen bir son altı ay oldu. Altı ay diyorum çünkü özellikle bu son altı ay epey yorucuydu. Allahım güç kuvvet versin de koşturmak hiç önemli değil. Bu tempo bir süre daha böyle gidecek gibi ya gerçi, en azında okul süresince. Bu hafta sınav haftası idi. Önümüzde ki hafta sadece bir tane dersten sınavım var. Bu nasıl oluyor? Şöyle ki; Daha önce okumuş olduğum okul sebebi ile muaf olduğum dersler sayesinde çok şükür bir kaç dersten muaf olabildim.





İşte böyle bu yoğunluk arasında bilgisayar başına oturmaya bile pek fırsat bulamadım acil işler için arada sırada ancak ama şimdi inşallah programımı biraz daha düzene oturtmuş olmanın rahatlığı ile bloguma da vakit ayırabilirim. İNŞALLAH.

Tekrar Görüşmek Üzere.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gluten Nedir? Nelerde Bulunur? Ve Dahası...

Alıntı Gluten,buğday içerisinde yeralan ve un öz değerlerini en fazla içeren protein grubudur. Unun içerisinde Yas gluten değeri 28-32 arası ideal olup eksikliği durumunda iyi buğday ile karıştırılarak veya kuru gluten ilavesi ile istenen değerlere ulaşılabilir. Kuru gluten, buğday nişastası üreticilerinin yakın geçmişe kadar teknoloji yetersizliğinden dolayı elde edilmesi zor olan ancak bugün Un sanayi, dayanıklı unlu mamuller, ve balık yemi başta olmak üzere yem sanayinde kullanılan bir sanayi hammaddesi haline gelmiştir. Yem sanayindeki kullanımı özellikle balık yavru yemlerinde 2 mm nin altında yer alan extruder ürünlerinin imalinde avantaj sağlamaktadır. Son yıllarda birçok yem üreticisi tarafından tercih edilmektedir. Kullanımının sınırlı veya kontrollu olması gerekliliği Çölyak hastalığının bu protein grubuna karşı hassasiyetinden kaynaklanmaktadır. Batı ülkelerinde hazır gıdalarda, içindekiler listesinde belirtilmesi gereken belli bir oranın üzerinde risk taşıyan alerjenlerin baş…

Hoşgeldiniz

Selam dostlar, hepinize iyi geceler.

Bu günün ilk saatlerinden sizlere sesleniyorum.

Uzun zamandır sizler için yayın hazırlamıyordum. Bu sezon  benim için oldukça yoğun bir sezondu.
Neredeyse bir sene olmuş bilgisayarın başına oturup şöyle uzun uzun sizlere yaptıklarımı anlatmayalı, kendimi unutturmuşum!...

Neler yaptım, neler gördüm, neler öğrendim, hepsini sizlerle paylaşacağım. Her şey sırasıyla haydi bakalım.

En son sizlere yaptığım duvar panosundan burada bahsetmişim, bitmiş halini göstermek nasip olmadı. İlk önce onu tanıştırayım sizlere;





Bundan sonra diğer gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Beni izlemeye devam eder misiniz?

İşte bu da benim..................

Mangalda Tavuk Ciğeri

Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar.

İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur?

Denedim oldu....


Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. 






Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 


2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. 


Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişen pat…