Merhabalar.
Yılbaşı menümüz;
ilk olarak eşimden söz vermiş olduğu üzere Çiğ Köfte,
aşağıda ki resimde görünen eller eşime ait ve çiğ köfte yoğuruyor.
1-Çiğ Köfte
Çiğ Köftenin tarifini veremiyorum, eşimin hünerli ellerinden çıktığından dolayı tarifini benimler paylaşmak istemedi!!!
Şaka şaka, sadece ilerleyen zamanlarda kendi daha iyi bir tarifle beğenilerinize sunmak istiyor.
2-İç Pilav
Malzemeler ve Yapılışı:
1 bardak pirinç
1orta boy kırmızı soğan
kuş üzümü
tarçın, karabiber, tuz
İlk olarak pirinçler yıkanır. Soğanlar ufak doğranır ve az yağda kavrulur kuş üzümü ve pirinç eklenerek tekrar kavrulur. Üzerine suyu eklenerek tuz, karabiber ve tarçın dökülerek karıştırılır, kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
3-Tavuk Izgara
Eğer vaktim kalsaydı tavuk içinde değişik bir tarif uygulayacaktım ancak araya yemek hazırlamaktan başka işlerde karışınca tavuk sadece hafif yağda kavrularak sofraya gelmek zorunda kaldı.
4-Patates Püresi
En sevdiğim, ve en güzel yaptığım desem abartmış olmama sanırım. Birazcık kendimi övmemde sakınca yoktur herhalde.
Yapılışı:
4 adet orta boy papates kabukları soyulup 4 parçaya bölünüp düdüklüye konur. Patatesleri geçmeyecek kadar su eklenir. Tuz, kekik ve kimyon da eklenip düdüklünün kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Patatesler haşlandıktan sonra suyu süzülür ve soğumadan tereyağı yarım su bardağı süt ve yarım su bardağından biraz az zeytinyağı üzerine konup çatalla ya da mutfak robotunda güzelce yoğrulur. İçerisine istediğiniz baharatları karıştırabilirsiniz. Ben genelde bol kimyon kullanırım çünkü patatese yakıştığını düşünüyorum. Yeteri kadar karışan patates püresi bir kaba alınıp (ki bu patates pürenizi ne şekilde ikram etmek istediğinize bağlı, kek kalıbı olabilir.) soğuması için buzdolabına konur. Buzdolabından çıktığında üzerine sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağı dökerek sofranızda yerini alabilir.
5-Kaşık Salata, Mısır Salatası, Soğan Salatası
Yorumlar
Yorum Gönder