Merhabalar, nasılsınız arkadaşlar. İnternette aradığınız zaman çoğu tarifte ciğeri sote olarak yaparlar. Ben daha önce hiç tavuk ciğeri alıp yapmayı denemedim ve aslına bakarsanız hiç tavuk ciğeri yememiştim. Marketlerde hazır paketlerde satılan tavuk ciğerinden bi paket alıp denemek istedim ama sote olarak yapmaktan bahsetmiyorum. Acaba dedim bunun mangalda pişeni nasıl olur? Denedim oldu.... Marketten aldığınız tavuk ciğerin içinden yürekleri de çıkıyor. Ciğerleri kuş başı doğrayıp güzelce yıkadıktan sonra biraz kekik ve kimyonla karıştırdıktan sonra kenara bırakıyoruz. Ben ciğerlerin bir kısmını sote için ayırdım. Sotelik olanların üzerine biraz kekik ve unlayıp kenara koyuyoruz. Soğanları ince kıyıp tuzlayıp elimizle ovalayıp dinlenmeye bırakıyoruz. 2-3 orta boy patatesin kabuklarını soyup 4 e bölüp düdüklü tencere içerisinde suya atıyoruz. Üzerine biraz tuz, kekik ve 2-3 kaşık zeytinyağı ekleyip kapağını kapatıyoruz. Diğer tarafta ev yapımı gün hamuru makarna haşlıyoruz. Pişe
güle güle kullan şekerim!!! katılım için bir kez daha teşekkür ederim........
YanıtlaSilgüle güle kullan canım,umarım hoşuna gitmiştir,bende az önce kargoyu aradım ulaşmadı zannettim kaç gündür üzülüyordum,neyse aldığına göre rahatlayayım biraz beğendiysen dahada rahatlarım:)sevgiler...
YanıtlaSilbeğendim tabi ki ne demek. çok teşekkür ederim. bu sene grip beni biraz yordu. Bir de evde olmanın keyfini çıkardım bol bol yattım, dinlendim akşama kadar yerimden kalkmadım falan. Biraz naz yaptım anlayacağınız. Neyse iyileştim artık, tembelliğimide bir kenara bırakıp bol bol yazacağım bundan sonra yapılacak ve yazılacak, anlatılacak çok şey var aslında.......
YanıtlaSilneyse çenem düştü ne uzun bir yorum oldu değil mi?
Tekrar teşekkür ederim.
çok geçmiş olsun,arada tembellik iyi geliyor:))bende artık yazılarınızı bekleyenlerdenim ,sevgiler...
YanıtlaSil:-)))
YanıtlaSil